lördag 17 december 2011

Bambi på bordet....



Något som blivit tradition i min egen lilla familj (alltså Mx3 + P) till jul är att ha rökt rådjur och lamm. Tradtition är även att proväta innan jul vilket vi gjorde här om dagen. Det är såååå gott! Jag har dock svårt att skilja på rådjur och lamm vilket Herrn har svårt att förstå.... Stor-M är en stor kött älskare. I alla former och alla tillagningssätt men just rökt är en favorit. Förra julen (då just två år fyllda) försökte vi lura henne genom att ge henne en skinkbit istället för en bit röktrådjur. Det var inte populärt. Även om hon inte reagerade på köttets utseende så förstod hon snabbt på smaken att det inte va det hon ville ha.... En riktig jägardotter!


Tanken är att vi ska ta med oss kött till England. Är lite rädd för att åka fast i tullen. Ser kanske lite misstänkt ut att ha ett lårben i väskan..... Ja ja det visar sig.

Enligt morgonens väderprognos så ska det bli snö idag men ute strilar regnet ner. Att det ska bli en vit vinter på vår ö kan vi nog desvärre glömma. Men om jag ska vara ärlig så gör det inte mig så mycket....

Hoppas ni får en mysig lördag allihopa!

2 kommentarer:

  1. rökt lamm är med på vårat bord oxå. Det är ett måste och även lyx med ett rökt älg hjärta om man har turen att få tag på ett. Trevlig jul på er.

    SvaraRadera
  2. Fy va gott ser riktigt stenålder ut, knalla runt med sitt ben :D

    SvaraRadera