lördag 29 oktober 2011

Ny medlem...

Som sjuksköterska har man mycket att leva upp till....
Känns många gånger läskigt med allt ansvar men känslan av
att hjälpa andra i sjukdom är oslagbar....


Under min uppväxt så har jag alltid setts som den snuskiga (på ett positivt sätt) personen i kompisgänget... Snuskig på ett roligt och ärligt sätt (har jag fått för mig iallafall). Har en förmåga att se och höra saker på ett snuskigt sätt även om dem i verkligheten inte är det. Livlig fantasi helt enkelt!

Hur som helst så har detta följt med mig upp i vuxenlivet. Kanske en omedveten anledning till att jag utbildade mig till sjuksköterska, att få kunskap om kroppen och dess funktion. När jag sökte till utbildningen så visste jag redan då att jag inte "bara" ville ha grundutbildningen utan även en
specialistutbildning. Praktik inom olika instanser är en del av utbildningen och ger studenten en översikt över olika framtida yrkesplatser. Att få vara på alla dessa olika intressanta platser gav mersmak och när jag var färdig i januari 2008 så längtade jag efter att jobba, att äntligen få sätta mina kunskaper på prov. Därmed va tankarna på specialistutbildning som bortblåsta..... just då...

Men nu några år senare, rikare på både kunskap och erfarenhet så börjar tankarna komma tillbaka på vidare studier...  Barnmorska, distriktsköterska och sexualupplysare är topp tre! Jag har nyligen blivit medlem i RFSU med tanken att någon gång i framtiden kanske jobba för dem och därmed jobba för en öppen och positiv syn på sex- och samlevnadsfrågor (som RFSU bland annat står för). 

Får se vad framtiden har att erbjuda. Första anhalten är på Lasarettet på måndagnatt då jag jobbar för första gången på flera månader. Längtar!



1 kommentar:

  1. Å va häftigt Grattis!! Hoppas det går bra att jobba natt! Du å jag skulle sammarbeta :D vi föddes att lära ut det vi kan :D!!
    Å va jag älskar dina ideer och planer!
    Puss

    SvaraRadera